perjantai 25. marraskuuta 2016

Perjantaipäivitys ~ KoulukuusiaPääsin taas opettamaan kuvista lisää lapsille ja sain tehtäväkseni suunnitella joulukuusen, jonka he voivat toteuttaa. Tein sitten tuollaisen, mikä tuossa ylhäällä näkyy. Sääli etten voi näyttää teille valmiita lasten tekemiä teoksia, koska ne oli upeita!

Pohdin jo etukäteen, että onkohan tämä liian vaikea, mutta päätin sitten testata sen käytännössä. Suurin ongelma oli toi kuusen taittaminen ja symmetrisesti leikkaaminen. Suurin osa lapsista ei osannut taittaa paperia ja leikkaaminen meni osalla yli hilseen, että molempia papereita pitää yhtä aikaa leikellä.

Kaikki kuitenkin saivat jonkinmoisen kuusen leikattua ja ne jotka onnistuivat silpomaan oman kuusensa tai leikkaaman sen kahtia saivat koottua ne liimausvaiheessa paperilla. Joulukoristeita kuuseen tehtiin kuvioleikkureilla (koulussa oli semmosia hienouksia) ja tavallisella rei'ittimellä. Latvatähti tuli kulta- tai hopeapaperista, mutta niitä emme ehtineet leikata vielä.

Jos lapsia hieman avittaa alkuun taittamisessa ja leikkaamisessa niin tämä ei ole mikään mahdoton työ. Tuntuivat itsekkin tosi tyytyväisiltä tuotoksiinsa. Osa otti ylijääneen vesiväreillä roiskitun paperin talteen, että tekevät siitä kotona joulukoristeita :D

2 kommenttia:

  1. Hienoa että ylijääneet materiaalit hyödynnetään myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipi olla, että niitten paperit o tuhannen mytyssä ko ne pääsee kotiin, ko eivät niitä kansioon laittaneet :D

      Poista