keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Mitä helvettiä opetusministeriö

Nyt on pakko tehdä avautumisviesti, vaikken sellaista ole ikinä tehnyt tänne blogiin.

Olin terveystiedon tai jonkin vastaavan tunnilla ykkösluokkalaisille. Tulin muista hommista hieman keskenkaiken ja huomasin, että he käyvät ruokapyramidia läpi ja puhuvat syömisestä.
Kasviksia kuusi kourallista päivässä, suosi ruisleipää, ei-sokeroituja muroja ja täysviljaa... Mutta sitten mentiin liha osuuteen. Ja opettaja sanoi, että joka päivä pitää syödä lihaa. Olin oman pääni sisällä, että anteeksi kuinka? JOKA PÄIVÄ? No ei todellakaan!

Miksi ei? No, lihan tuottaminen kuormittaa luontoa uskomattoman paljon, lihateollisuudessa on paljon paranneltavaa eläinten hoitamisen, lopettamisen ja kuljettamisen suhteen ja punainen liha runsaasti syötynä voi edesauttaa syöpään sairastumista.
Suurin syy kuitekin on ilmastonmuutos. Sen varmasti luulisi kaikkien tietävän, mutta ilmeisesti EI TIEDETÄ, kun opetetaan että joka päivä pitäisi syödä lihaa. 

Olen sanaton ja vihainen. Tuo oli käsittämättömän typerä oppitunti.


4 kommenttia:

 1. Jos syö joka päivä lihaa, se aiheuttaa vatsalaukussa jatkuvan tulehduksen, joka ilmenee erilaisina vaivoina. Tämä jatkuva tulehdustila myös edesauttaa vatsasyövän kehittymistä. Kala ja äyriäiset ovat hyvä proteiininlähde, mutta pitää muistaa pitää ruokavalio monipuolisena - ei mitään pidä syödä tolkuttomia määriä joka päivä, vaan vaihdella.

  http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1404275102793
  http://www.hs.fi/ruoka/a1305913013094
  http://www.herkkusuu.fi/tutkijat-loysivat-vihdoin-syyn-sille-miksi-punainen-liha-aiheuttaa-syopaa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä! :) Itte olin nii kiihkoissani, etten ehtiny ettii tommosia ko piti saada purkaa tuntojaan :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ällöttävää ja niin väärin. Ei kenellekkään tee hyvää syödä lihaa joka päivä...

   Poista