perjantai 19. helmikuuta 2016

Perjantaipäivitys ~ Veistokurssin lopputulos

Aurinko paistaa jo aamulla kun menee kouluun.

Sain ketut valmiiksi viikonloppuna ja aloitin toriveistoksen pienoismallin, joka ei todellakaan mennyt kuin strömsössä. Ajattelin tehdä sen pahvista, teipistä ja paperista, koska sain tarpeekseni styroksista. Se oli kuitenkin virhe, sillä lopputulos oli hyvin suttuinen. Jos olisi ollut enemmän aikaa, niin olisin tehnyt koko tehtävän uusiksi...

Leikkivät ketut leikkii. Tämän tekeminen oli tuskaista.
Nyt muistan jopa laittaa tästäkin kuvan. Omakuva reliefinä kera kissojeni.

Veistosta suunnitellessa mietin Kankaanpään toria ja keskusta-käsitettä. Minua kiinnosti, kun vaakunassa on se puu ja kuinka puun syyt, vuodet, mitkälie menee siellä sisällä eli puun keskustassa. Ajattelin, että Kankaanpään tori on tavallaan se ydin, joten ajattelin väännellä puun vuosirenkaita.
Halusin työhön myös yllätyselementin, että se näyttäisi erillaiselta eri kuvakulmista. Se puoli työssä onnistui juuri niin kuin halusin! Cittarin suunalta tullessa työ näyttäisi vaan pystyviivoilta ja sivulta katsottuna vuosirenkaat muodostavat kasvot.
2 kommenttia:

  1. Upea toi kaupunkiveistos! Ei haittaisi ollenkaan nähdä tuollainen kaupungissa, ja idea sen takana on upea ja sopii kuin nakki lihapiirakkaan Kankaanpäätä ja keskustaa ajatellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Mie haluaisin enemmän yllätyksiä kaupunkeihin, että veistos muuttuu ko sitä lähestyy... Semmoset on minusta huikeen hauskoja!

      Poista